Vlakem do Rymaně

Jelikož jsem velký fanda železnice, opravdu mě potěšila myšlenka mého kamaráda ze školy jít na bowling v nedaleké Rymani, kam jezdí právě i vlak. Byl jsem zvědavý, jak to všechno stihnu a věřte, že výlet stojí za to.

Něco po páté hodině odpolední jsem dorazil na nádraží, kde jsem si koupil jízdenku, a hned nastoupil do čekajícího vlaku. Už dlouho jsem nejel směrem na Rymani, takže pohled z jedoucího vlaku na podzimní Bojovské údolí byl opravdu úchvatný. Bylo vidět stromy s pestrobarevně podzimně zabarvenými listy, občas jsem zahlédl Bojovský potok a chaty rozeseté ve stráních. Jen co jsem vyjel z lesnaté části údolí, otevřel se přede mnou úžasný výhled na louky a pole. Jakmile jsme vyjeli ještě výše, bylo vidět opravdu daleko do malebné krajiny. K tomu se přidal ještě nádherný západ slunce. Cesta vlakem tedy byla úplně pohodová, pro mě rozhodně romantická.

Když jsem v Rymani po zhruba půlhodině vystoupil, hned jsem se rozhlížel kolem a čistě náhodou jsem našel bowling i bez kamaráda, který měl teprve přijít. Podnik se totiž nachází jen kousek od zastávky a je naprosto nepřehlédnutelný. Po příchodu ostatních jsme se tedy vydali restaurace a já byl mile překvapen její atmosférou. Skoro nikdo nekouřil (ano, nemám rád zakouřené hospody) a i obsluha byla příjemná. Za hru jsme zaplatili 200 Kč za hodinu, ale jelikož nás bylo pět, tak to nebyl žádný problém. Pokud byste se sem někdy chtěli vydat, doporučuji 5 - 10 lidí, potom si užijete opravdu dobrou zábavu. Bowlingové ráhy jsou zde v dobrém stavu a i pivo chutná dobře. Tedy mohli by točit i Svijany, ale to je maličkost. ;)

Po příjemném večeru mě ostatní doprovodili něco málo před devátou na vlak a ten přijel kupodivu na čas. Možná si říkáte, že by bylo lepší, kdyby vlak jezdil i později, ale věřte, že s pohodovými lidmi se i ty 3 hodiny dají pěkně využít. Cesta domů už nebyla tak zajímavá, protože byla tma, ale člověk mohl alespoň trochu zpracovat zážitky z pěkného večera.

Nakonec jsem zjistil, že výlet s přáteli do Rymaně byl opravdu dobrý nápad a určitě tam vezmu i někoho dalšího, třeba rodinu. Navíc to takto večer vychází i krásně časově, lépe než kdybych jel někam do Prahy. Nebo když cestu vlakem porovnám se zdlouhavým objížděním autobusem, tak cestování vlakem je v tomto případě o dost komfortnější. Vřele tedy návštěvu bowlingu v Rymani doporučuji. Předem si však dráhu zarezervujte. Doufám, že jsem vás tímto článkem naladil na pěknou večerní akci, která nemusí druhý den končit zrovna bolavou hlavou z alkoholu.